LYHYESTI PROJEKTISTA

Etätyömenetelmät ovat kehittyneet nopeasti koronaepidemian seurauksena. Etätyöhön liittyvät kysymykset vaativat kuitenkin pitkäaikaisia ja tehokkaita ratkaisuja. Projektissa ”Kestävä etätyö” tarkoituksena on kartoittaa nykytilanne ja sen pohjalta systemaattisesti kehittää etätyökäytäntöjä.

 

Yhteistyössä pilottiyritysten kanssa luodaan kehitysprosessi, jota voidaan vapaasti käyttää kaikissa yrityksissä projektin loppumisen jälkeen. Prosessin voi kukin räätälöidä itselleen sopivaksi, ja sen avulla voidaan yritykseen luoda johdonmukaisia, tehokkaita ja pitkällä aikavälillä toimivia etätyökäytänteitä.

 

Projektissa halutaan myös edistää maaseudun etätyökäytänteitä ja näin tietoisesti tukea elävää maaseutua. Yhdessä pilottikuntien, yritysten ja yhdistysten kanssa luodaan malli, jonka avulla kunnat voivat helpottaa asukkaidensa etätyön tekemistä. Esimerkiksi etätyöpisteiden tukeminen voi olla kannattavaa; houkuttelevia työympäristöjä voidaan käyttää markkinoinnissa ja uusien asukkaiden houkuttelemiseksi kuntaan.

Hankkeen nimi: Hållbart distansarbete – Kestävä etätyö
Projektin kesto: 1.8.2021-31.12.2022
Toteuttajat: Centria-ammattikorkeakoulu & Yrkeshögskolan Novia 
Rahoittajat: Euroopan maaseuturahasto (Pohjanmaan ELY-keskus), Svenska kulturfonden, Keskitien säätiö
Projektialue: Pohjanmaa & Keski-Pohjanmaa 
Projektipäälliköt: Pernilla Howard (Centria) & Malin Winberg (Novia)

 

Working at Home_edited_edited.jpg
distansarbete_osterbotten_logo_1 (1).png

SEURAA MEITÄ
#Kestäväetätyö

OTA YHTEYTTÄ

Ole yhteydessä meihin, jos haluat tietää enemmän

Kiitos viestistäsi!